NemID i mobil udgave på vej

iphoneborgerdkViden om IT

Flere og flere borgere er hoppet med på den mobile bølge, og derfor er det afgørende, at de offentlige selvbetjenings løsninger bliver tilgængelige på mobiltelefoner og tablets.
NemID er en vigtig forudsætning for at kunne gøre dette på en sikker måde, men i dag kan Nemid kan ikke bruges mobilt

I dag er det nødvendigt at have Java installeret på computeren for at kunne bruge NemID. Java understøttes dog ikke på de mest udbredte mobile platforme, og NemID kan derfor ikke anvendes til at logge på her. Det har medført problemer for brugerne, som i stigende grad skifter pc’en ud med fx en smartphone.

Siden lanceringen af NemID i sommeren 2010 har du ellers måttet nøjes med at bruge en traditionel computer, når du skal logge ind med NemID.
Eneste alternativ har været, hvis den service, som du skal bruge, har udviklet en særlig smartphone-app, som f.eks mobilbank

Nyt log in fra 2. kvartal i 2014

Både borgere og myndigheder har efterspurgt, at NemID kan bruges fra de mobile platforme, og nu er der fundet en god og sikker løsning på udfordringerne. Java bliver til JavaScript, og så kan pc’en skiftes ud med smartphone eller tablet.En frigørelse fra Java-teknologien vil betyde, at NemID også vil kunne anvendes på mobile platforme med samme sikkerhedsniveau som i dag.

Det nye log-in forventes lanceret i 2. kvartal 2014.Når det nye NemID-log-in er lanceret, vil alle borgere kunne logge på med NemID fra de mobile platforme og tilgå alle funktionaliteter i netbank eller en af de offentlige eller private selvbetjeningsløsninger, som er tilpasset smartphones og tablets, og som tilbyder log-in med NemID.

Ny teknologi – samme nøglekort

For brugerne vil et log-in med NemID ikke se anderledes ud end i dag, men rent teknisk sker der noget nyt. Den nuværende teknologi, Java, som ikke fungerer på mobile platforme, erstattes af JavaScript, der kan afvikles i næsten alle browsere.

Tilpasning af borger.dk og selvbetjeningsløsninger
Sideløbende med udviklingen af det nye NemID-log-in arbejder Digitaliseringsstyrelsen på en udgave af borger.dk, der virker på både smartphones, tablets og normale pc’er.

De selvbetjeningsløsninger, som man kan aktivere fra borger.dk, eksempelvis ”Meld flytning” eller ”Søg boligstøtte,” stilles til rådighed af forskellige myndigheder. De enkelte myndigheder skal i samarbejde med deres leverandører tage stilling til, om de vil tilbyde selvbetjeningsløsningen i en mobiloptimeret udgave.

Der arbejdes på at sikre, at et antal selvbetjenings løsninger er klar, når det nye NemID-log-in lanceres.
Der arbejdes også på at sikre, at Digital Post skal kunne tilgås fra mobile enheder på en enkel og god måde

This entry was posted in Androide, apps, Borger.dk, Digital selvbetjening, mac, nemID, Viden om IT. Bookmark the permalink.

Der er lukket for kommentarer.