Brug hovedet – og Google – før du hopper på fup

Viden om IT

Fup og fidus på nettet kan være mange ting – det kan være e-mails med opfordringer til at sende kontooplysninger eller at opgive kode ord.
Det kan være kvinder eller mænd der prøver at kontakte dig på facebook, skype eller e-mail, fordi du ser fantastisk sød ud – det kan også være stausopdateringer på facebook med advarsler til alle, du bliver opfordret til at dele.

Tjek først på Google

I alle disse tilfælde kan Google være en rigtig god hjælp til at finde ud af om det er seriøst eller det er fup eller fidus.

Meget ofte vil du ved at kopiere teksten i mail eller far facebook og sætte den ind i google søgefeltet, få nærmere oplysninger og advarsler om den konkrete besked. Andre har måske modtaget det samme, og har gennemskuet det som fup – eller du kan finde ud af hvor historien oprindeligt stammer fra.

Hver eneste gang du opfordres til at give oplysninger, videresende advarsler, efterlysninger og opfordringer, bør du først tjekke på Google, om der er tegn på, at det er fup. I mange tilfælde ER det fup eller chikane.

Læs en artiklen Brug hovedet – og Google – før du hopper på fup på Facebook fra webwoman.dk hvor der beskives et eksempel fra facebook om en falsk advarsel der spredte sig på facebook i efteråret. En simpel søgning afslørede den som fup.

This entry was posted in e-mail, Facebook, Google, Sikkerhed, Viden om IT. Bookmark the permalink.

Der er lukket for kommentarer.